Общи условия

ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА САЙТА MADEBYVASKATA.COM
ПРЕДМЕТ
1. Настоящият документ представлява общите условия или условията на ползване на www.madebyvaskata.com, които уреждат правилата за използването, включително за покупко-продажба през този електронен магазин.
ДАННИ ЗА ПРОДАВАЧА
2. madebyvaskata.com (на кратко САЙТА) e онлайн магазин, предоставящ авторски продукти и услуги, направени от автора на сайта, Василена Тенева (на кратко ПРОДАВАЧ). 
3. madebyvaskata.com предоставя на своите клиенти следните услуги :
    - информация за стоките в сайта, разпределени по видове групи и подгрупи
    - продажба и доставка на предлаганите стоки с условия по избор на клиента
    - консултации по телефон в рамките на работното време
    - от понеделник до петък – от 10:00 до 18:00 часа
    - събота и неделя - от 11:00 до 15:00 часа
4. Можете да се свържете с madebyvaskata.com на телефон +359 (899) 137 558 както и юрез формата за контакт на сайта (ТУК).
ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ
5. Общите условия на madebyvaskata.com са задължителни за всички потребители на САЙТА.
6. Всяко използване на този САЙТ означава, че Вие сте (а) се запознали внимателно с общите условия за използването му и (b) сте се съгласили да ги спазвате безусловно.
7. Общите условия могат да бъдат променени едностранно от madebyvaskata.com по всяко време чрез актуализирането им. Тези промени влизат в сила незабавно и са задължителни за всички потребители/клиенти/.
8. Във всеки един случай на промяна на общите условия madebyvaskata.com ще информира за това потребителите си чрез публикуването на промените в Сайта. В този смисъл Вие като клиент имате задължение да правите справка за евентуални промени на общите условия на Сайта при всяко негово ползване.
9. Изображенията на продуктите в сайта имат информативен и насочващ характер, съответно доставените продукти могат да се различават от изображенията, поради промяна на характеристиките или дизайна им.
10. Характеристиките или цените на продуктите, описани в САЙТА, могат да бъдат промянени от madebyvaskata.com по всяко време и могат да съдържат технически грешки.
11. Сайтът може да съдържа линкове към други електронни адреси. madebyvaskata.com не носи отговорност за политиката на поверителност на сайтове, които не администрира, както и за друга информация, съдържаща се в тях.
12. Всички цени на стоките/продуктите/ на сайта са крайни, обявени са в български лева (BGN) с включено ДДС и всички други изисквани по закон данъци или такси.
13. В случай на онлайн плащания или плащания в банка, madebyvaskata.com не носи каквато и да е отговорност за кавито и да е разходи във връзка с такси, комисионни или други допълнителни плащания, направени от Купувача по повод на самата транзакция, както и в случаите на обмен на валута, прилагани от банката, издала картата на клиента, в случаите в които валутата е различна от BGN. Разходите, свързани с подобни плащания са единствено за сметка на Купувача.
УСЛОВИЯ ЗА ПОРЪЧКА НА ПРОДУКТИ
14. Всеки един клиент/посетител може да направи поръчка като се регистрира в сайта като потребител или да пазарува като „гост“.
15. Клиентът може да прави Поръчки на Сайта чрез добавянето на желаните продукти в пазарната количка, следвайки стъпките, указани в Сайта, за да завърши и изпрати съответната Поръчка.
16. Добавянето на един продукт в пазарната количка, без да бъде приключена покупката не води до регистрация на поръчката и автоматично запазване на продукта.
17. Добавените продукти и техните количества в пазарната количка могат да бъдат редактирани и визуализирани преди да преминете към стъпка Плащане.
18. При избор и потвърждаване на начина на плащане всеки клиент/потребител се съгласява с настоящите Общи Условия за ползване на сайта madebyvaskata.com.
19. Стоките, изработвани само по поръчка, могат да бъдат със статус „Pre-order“.
20. Времето за изпълнение на дадената стока по поръчка може да бъде променено от описанието на продукта спрямо натовареността на автора-изпълнител.
21. Клиентът се задължава и отговаря за това всички данни за покупката, която е заявил чрез завършената си и изпратена на madebyvaskata.com поръчка, да са верни, пълни и точни към датата на изпращането на поръчката.
22. С потвърждаване на поръчката Клиентът разрешава на madebyvaskata.com да се свърже с него пo е-поща или телефон, за да потвърди приемането на направената поръчка.
23. Поръчки се потвърждават от 10.00ч. до 18.00ч.
24. Поръчки направени след след 14.00ч. се обработват на следващия работен ден.
25. Поръчки, направени извън работното време или в официалните празнични дни, ще бъдат приети и обработени на следващия работен ден.
26. Продавачът има право да откаже да изпълни направената от Клиента поръчка, за което следва да уведоми потребителя. Анулирането на поръчката не влече каквато и да е отговорност или последващо задължение на някоя от страните спрямо другата във връзка с нея и съответно никоя от тях няма право да търси от другата обезщетение за анулирането й в следните случаи:
26.а. неприемане от страна на банката-издател на Клиента на транзакцията при онлайн плащане;
26.b. осъществяване на паричната транзакция, което да не доведе до постъпване на средства по сметка на Продавача при он-лайн плащания
26.c. предоставените от потребителя данни в Сайта са непълни и/или грешни.
27. В случай, че поръчан и предварително платен продукт от Клиента не може да бъде доставен/предоставен от Продавача, то последният ще информира Клиента за това и ще възстанови по сметката на потребителя платената вече Стока в срок от 7 (седем) дни от датата, на която Продавачът е установил този факт.
ПЛАЩАНЕ
28. За сега madebyvaskata.com работи само с наложен платеж.
29. При „доставка с наложен платеж“ дължимата сума се заплаща на куриера при получването на стоката (НЕ СЕ изисква предварително плащане), с което договора за доставка на стоки се счита за изпълнен и от двете страни
30. Поръчаната стока се доставя подходящо опакована, съгласно вида й и ползвания транспорт за доставка.
31. Транспортните разходи се заплащат от клиента при получаване на доставката едновременно със стойността на стоката.
32. Цените за доставка се определят от теглото на стоката и стойността на наложения платеж.
33. Еконт Експрес ще обложи стойността на поръчката ви с допълнителна такса "наложен платеж" в рамките на 1% от тази сума, която е за сметка на клиента, като част от транспортните разходи. Т.е, ако поръчката ви е на стойност 10 лева, при получаването ѝ от вас ще поискат да заплатите още 1% върху тази сума, равностойно на 10 стотинки.
34. Стоките от съответната пратка могат да бъдат преглеждани преди заплащане на сумите по доставка и наложен платеж.
СРОКОВЕ и ДОСТАВКА НА ПРОДУКТИ/СТОКИ/
35. Продавачът се задължава да доставя поръчаните и заплатени продукти чрез куриерска фирма на адрес, посочен от Купувача, или в офис на куриерската фирма, в зависимост от избора на Клиента.
36. Продавачът ще осигури подходящото опаковане на Стоките и изпращането на съпътстващите документи (при наличие на такива).
37. Продавачът ще извършва доставката на продуктите само на територията на България. За доставки в чужбина, моля пишете запитване във формата за контакт на madebyvaskata.com (
ТУК).
38. Доставката на поръчки на/над стойност 50 лв. (с ДДС) ще бъде безплатна за Клиента.
39. Стойността на доставка зависи от вашите предпочитания за място на доставка, а именно: на посочен от вас адрес или до най-близкия до вас офис на Еконт Експрес; при доставка на посочен от вас адрес в определен час; ако посоченият от вас адрес е в населено място, където Еконт Експрес нямат офис.
40. За доставки с по-голям обем и тегло се прилагат съответните тарифи на Еконт Експрес.
41. Стоки се изпращат след потвърждение по телефона.
42. Доставки не се извършват в неделя и официални празници.
43. Доставката се извършва в рамките на работния ден, с които работи куриерската фирма
ЕКОНТ ЕКСПРЕС .
44. Доставка за страната – от 1 до 3 работни дни след изпращане на поръчката. madebyvaskata.com не носи отговорност, ако има забавяне на доставката от страна на куриерската фирма.
45. Продуктите се изпращат със специалната опция на куриерска служба Еконт Експрес „Преглед и Тест“.
ПРАВОТО НА ИНТЕЛЕКТУАЛНА И ИНДУСТРИАЛНА СОБСТВЕНОСТ
46. Съдържанието на сайта madebyvaskata.com, включващо не само лога, а и всякакви графични изображения или надписи, търговски символи, динамични символи, текстове и/или мултимедийно съдържание, са изключителна собственост на madebyvaskata.com.
47. madebyvaskata.com има и си запазва всички права върху интелектуалната собственост, свързани по някакъв начин със Сайта, независимо дали са негови собствени или получени чрез договорни лицензи, или по какъвто и да е друг законосъобрезен начин.   
48. Клиентът може да копира, прехвърля и/или използва Съдържанието само за лични нетърговски цели единствено в случаите, в които това не противоречи на предвиденото в настоящата глава от този документ.
49. Клиентът има право да използва Съдържанието за търговски цели единствено и само, ако е получил писменото съгласие на madebyvaskata.com за това и само до частта от Съдържанието, до начина и степента на използването й, както и във времевите граници, за които това съгласие е дадено изрично. Всяко последващо или различно използване на Съдържанието ще се счита за нарушаване на правата на интелектуална собственост на madebyvaskata.com, който има право да потърси отговорността на Клиента за това.
 50. Забранена е всякаква употреба на Съдържанието за други цели освен изрично позволените в настоящите общи условия или в друго изрично писмено съгласие, дадено от madebyvaskata.com.
ПОВЕРИТЕЛНОСТ НА ЛИЧНИ ДАННИ
51. Личните данни, които madebyvaskata.com получава при регистрацията на потребителите, ще бъдат използвани единствено за обслужване на клиентите – за приемане и изпълнение на поръчки и връзка с потребителите в случай на възникнали проблеми, свързани с поръчката. madebyvaskata.com гарантира, че въпросните данни няма да бъдат предоставяни под никаква форма на трети лица.
 52. madebyvaskata.com гарантира, че въпросните данни няма да бъдат използвани за цели, различни от гореописаните, освен в случаите когато:
Клиентът изришно е дал съгласието си да му бъде предоставяна информация за нови продукти, промоции и събития обявени от madebyvaskata.com посредством е-поща.
ГАРАНЦИИ И ОТРЕМОНТИРАНЕ
53. madebyvaskata.com предоставя на своите клиенти 30 дни гаранционен период. През този период, ако е необходима корекция на продукта (удължаване или намаляване на дължина), или има някакво дефектиране на последния – повреден елемент - madebyvaskata.com се ангажира да поправи вашето бижу или продукт! Транспортните разходи в този случай са споделени между двете страни.
54. madebyvaskata.com не се задължава да приеме за поправка продукт, който е с нарушена цялост, в някой от следните случаи:
- невнимателно носене и неправилна употреба на продукта;
- външни влияния (например мокрене – когато не е указано, че продуктът е водоустойчив; изгаряне и др.);
- други обстоятелства, които не са в резултат на производствен дефект.
ОТКАЗ ОТ ПОРЪЧКА (РЕКЛАМАЦИЯ)
55. Потребителят има право да върне закупената от него стока в рамките на 7 работни дни от датата на получаването ѝ. За целта предметът на сделката трябва да е в оригиналната си опаковка, без следи от употреба или нарушаване на търговския вид на стоката, в съответствие с разпоредбите на чл. 55 от ЗЗП. Стоки, които се предлагат на метър и продажбата им изисква определена дължина от тях да бъде отрязана за конкретния клиент, не се приемат обратно и тяхната стойност не се възстановява при връщане на поръчката. При връщане на продукти, поръчани по време на промоция с безплатна доставка, от общата сума следва да бъде удържана стойността на изходящата им доставка.
56. Потребителят попълва формуляр за рекламация на САЙТА.  Таксата за доставка на стока обратно до офиса на madebyvaskata.com е за сметка на клиента. По желание на клиента стоката може да бъде заменена с друга, стойността ѝ да бъде приспадната от нова поръчка или сумата да бъде възстановена по банков път.
57. За рекламация и желание за връщане на продукт Купувачите имат на разположение формуляра за „връщане на продукти“ на следния електронен адрес: http://www.madebyvaskata.com/index.php?route=account/return/add
ПУБЛИКУВАНЕ НА ОТЗИВ, КОМЕНТАР. ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ
58. След 7 (седем) дни след закупуването на определен продукт madebyvaskata.com отправя покана към Купувача за Рецензия/Отзив/ относно закупената Стока. Поканата се изпраща на регистрираната електронна поща на Акаунта. Ако пожелае да отговори на отправената покана, Клиентът може да допринесе за информирането на други потенциални потребители на Сайта и би подпомогнал развиването на нови Услуги и в по-подробното описание на характеристиките на Стоките.
59. Писането на Отзиви и Коментари е достъпно само за регистрираните потребители. На страницата на всеки продукт от сайта можете да изберете опцията „Напишете отзив“ под цената на всяка стока. Вашето критично отношение или споделено удовлетворение е мотивация за развитието на Продуктите, Сайта, търговските стратегии на madebyvaskata.com.
60. В момента на регистрацията на своите Отзиви на Сайта потребителите дават на Продавача един неизключителен, посноянен, безвъзвратен, териториално неограничен лиценз и правото на Продавача да използва, възпроизвежда, променя, адаптира, публикува, превежда, разпространява и показва тяхното съдържание.
61. Всеки Потребител се задължава да са спазва следните правила в момента на публикуването на Отзива:
61.а   да се позовава само и единствено на характеристики и/или начина на употреба на определен продукт
61.b   да използва подходящ изказ в тон на взаимно уважение, без обидни / нецензурни изрази към Автора/Продавача или друг Клиент
61.c   да се увери, че въведените от него информация е реалистична, коректна, неизмамни и в съответствие с действащите закони, спазвайки в това число правата на други лица, авторските права, правата за търговска марка, за лиценз или други права на собственост, рекламни или за поверителност
61.d   да не предоставя или изисква лични данни (данни за контакт, адрес на доставка или местожителство, телефонни номера, електронна поща, собствени и/или фамилни имена, т.н.) или друга информация, която може да доведе до разкриването на тези лични данни
61.e   да не публикува информация и/или датайли относно URL-та (линкове/връзки) от други сайтове, които развиват същата търговска дейност като Продавача
61.f   да не се опитва да манипулира предоставените от Продавача услуги и да не вписва Отзиви, които съдържат материали с рекламен характер
61.g   да не използва Отзивите като средство за комуникация с Продавача, за тази цел да се използват предоставените данните за контакт на Продавача, публикувани на Сайта
62. Освен критичната реалистична оценка в момента на публикуването на своя Отзив, Потребителят може да добави и един Рейтинг за съответния продукт.
63. В случай, че Продавачът констатира многократно нарушаване на Условията за полазване, той си запазва правото да ограничи възможността на Потребителя да публикува Отзиви.
ОТГОВОРНОСТ
64. Продавачът не носи отговорност за каквито и да било претърпени от Купувача или от трети лица вреди, настипъли в резултат на форсмажорни обстоятелства или такива, които са извън контрола на Продавача.
65. Във всички останали случаи отговорността на Продавача е ограничена максимум до стойността на поръчаната и платена Стока.
66. За въпроси, неуредени в тази част, се прилага Българското законодателство